Even voorstellen

19-07-2023

Overzichtelijk, jip en janne(ke) taal en op z’n boern fluitjes. Volg je het nog? Dit zijn 3 dingen die mijn blogs omschrijven. Ik wil voor iedere (startende) ondernemer een handige en overzichtelijke pagina bieden met vele tips voor jouw onderneming. 

Ik ben Janne Boer uit Giessenburg. Sinds mijn 15e jaar onderneemster, zo ben ik begonnen als bloemiste in mijn eigen bloemenwinkel om vervolgens mijn passie tot vormgeving uit te breiden met fotografie en grafisch vormgeving. Om hier even iets verder in te verdiepen, leg ik je graag uit hoe dit is gelopen. Op mijn 15e stond ik op het punt mijn vmbo diploma in ontvangst te nemen en was ik druk op zoek naar een opleiding, het enige probleem wat ik had, ik wilde heel graag leren in de praktijk en vond dat papiertje niet heel erg belangrijk… Zo was ik begonnen op het mbo met de opleiding verkoopspecialist, omdat ik in combinatie met deze bbl opleiding mijn eigen winkel kon starten. 

Nog even iets verder terug.. het ondernemerschap is er met de paplepel in gegoten. Allebei mijn ouders zijn opgegroeid in een ondernemers familie en zijn zij ook ondernemers geworden. In 2002 opende mijn moeder haar eigen winkel in oude lampen en diverse woonaccessoires en heeft mijn vader de winkel van mijn opa en oma overgenomen. Door deze stappen zijn ze door de tijd heen meer panden gaan verbouwen rondom de begin locatie. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een buurt van ruim 30 ondernemers, genaamd de Graanbuurt. 

Zo ben ik in een winkelruimte binnen de Graanbuurt mijn eigen bloemenwinkel gestart. Soms hoorde ik wel eens dat het wel makkelijk starten is, onder de vleugels van mijn ouders. 

“Ja natuurlijk had ik goede support van mijn ouders, maar toch heb ik in mijn eentje de winkel gebracht waar ik het wilde hebben.”

Mijn plan was al snel gevormd, mijn zus gaat dit overnemen als ze klaar is met school. Dit plan is na 3 jaar al werkelijkheid geworden en zo bestaat de winkel genaamd Boer’n Bloemetjes nog steeds! 

En nu? Na het overdragen van de bloemenwinkel heb ik zeker niet stil gezeten. Zo ben ik iedere dag bezig met het ondersteunen van startende en al langer bestaande ondernemers. Daarom ben ik recent tips gaan noteren die ik deel met mijn mede ondernemers, opdrachtgevers en met jullie!

Op zoek naar meer tips? Of behoefte aan advies? Lees snel verder op mijn website of stuur mij een bericht! En misschien spreken we elkaar snel! 

Groetjes, Janne